Lysrosen i Engum kirke

Lysrosen eller lysbæreren, som udsmykning til døbefonten blev formuleret af Maja Lisa Engelhardt i forbindelse med indvielsen i Engum Kirke 1. pinsedag, søndag den 24. maj 2015.

” Min lysbærer til Engum Kirke er tænkt udført i bronze patineret i forskellige toner og forgyldt med ægte guld. Den anbringes i kirkens døbefont, som den fylder ud som dåbsfadet, men nu er det et lysfad. Jeg har ladet mig inspirere af en rose, hvor lysene anbringes i centrum af rosen. Når lysene tændes, vil de spejle sig i guldet og give et genskær til eftertanke. At lysene udgår fra en døbefont, som er begyndelsen til det kristne liv, giver lysbæreren en ny dimension”.

Initiativet til lysbæreren – i daglig tale omtalt lysrosen – udgik fra sognepræst Preben Kok, via et personligt venskab med Maja Lisa Engelhardt, maler, kirkekunstner, grafiker og ægtefælle Peter Brandes, maler, grafikfer, billedhugger og fotograf.

Med baggrund heri, fonde, lokale tilskud og donation fra et lokalt firma blev projektet realiseret.

I efteråret 2019 har Maja Lisa Engelhardt udført skitse til trefod, der nu bærer lysrosen i forbindelse med søndagens gudstjeneste, hvor dåbsfadet er placeret i døbefonten.